Menu
Search

INWESTORZY & PRZEDSIĘBIORCY

PRAWNICY CHICAGOWSCY WIERZĄ W GLOBALNĄ PRACĘ

Adwokat imigracyjny w Chicago, IL pomaga wzmocnić Twoją firmę

Dzisiejszy świat biznesu jest coraz bardziej globalny. Oznacza to, że często pracownicy danej firmy również muszą być pracownikami globalnymi.

Nadążanie za dzisiejszym globalnym popytem stanowi wyzwanie dla firm, w tym konieczność przestrzegania przepisów imigracyjnych podczas wysyłania swoich pracowników za granicę. Może to oznaczać przeniesienie pracownika który stara sie o pobyt stały w Stanach Zjednoczonych do pracy w innym miejscu.

Minsky, McCormick & Hallagan, P.C. może pomóc upewnić pracowników żeby nie stracili tak ciężko zarobionego uznania jako stali rezydenci, podczas spełniania wymagań pracy.

Nasi prawnicy imigracyjni mogą pomóc w przyprowadzeniu Twoich pracowników do domu

Może to zająć lata, aby stać się legalnym stałym rezydentem Stanów Zjednoczonych. Twoja stała rezydencja może zostać utracona z powodów takich jak porzucenie lub przedłużone podróże zagraniczne, nawet jeśli są one związane z pracą. Imigranci, którzy są w obliczu odwołania swoich zielonych kart, prawdopodobnie będą musieli stawić się przed sądem imigracyjnym, który podejmie decyzję, czy mogą pozostać na stałe czy nie.

Amerykańskie Biuro Obywatelstwa i Usług Imigracyjnych (USCIS) stwierdza, że ​​przebywanie poza Stanami Zjednoczonymi przez ponad rok bez uzyskania zezwolenia na powrót lub wizy rezydenta w stanie powrotu może doprowadzić do porzucenia statusu stałego rezydenta. To samo dotyczy przebywania poza Stanami Zjednoczonymi przez ponad dwa lata po otrzymaniu pozwolenia na ponowne wejście lub braku uzyskania wizy rezydenta stałego. Biuro stwierdza jednak, że jakakolwiek długość nieobecności – nawet mniej niż rok – może prowadzić do porzucenia statusu stałego rezydenta.

Przebywanie poza Stanami Zjednoczonymi przez rok oznacza, że ​​stały rezydent nie może użyć zielonej karty do powrotu do USA. Pozwolenie na powrót pozwala stałemu lub warunkowemu rezydentowi na powrót do Stanów Zjednoczonych z zagranicy bez konieczności uzyskania wizy rezydenta powracającego z ambasady USA lub konsulatu. USCIS stwierdza, że ​​stały lub warunkowy rezydent powinien ubiegać się o zezwolenie na ponowne wejście, jeśli planuje przebywać poza Stanami Zjednoczonymi przez ponad rok.

Inne sposoby udowodnienia więzi ze Stanami Zjednoczonymi obejmują posiadanie nieruchomości, posiadanie konta bankowego lub oszczędnościowego oraz posiadanie członków rodziny mieszkających w Stanach Zjednoczonych.

Nasi prawnicy imigracjni z Chicago mogą pomóc Ci w znalezieniu niezbędych dokumentów i złożeniu dowodu, że planujesz powrót kraju.

Prawnicy imigracyjni z Chicago mogą pokierować pracowników jak zdobyć obywatelstwo

Przedłużone nieobecności mogą również prowadzić do problemów dla stałego rezydenta ubiegającego się o obywatelstwo.

Według biura USCIS, wnioskodawcy muszą przebywać na terenie USA przez pięć lat bez przerw, zanim mogą ubiegać się o obywatelstwo. Współmałżonek obywatela USA musi przebywać w Stanach Zjednoczonych przez trzy lata.

Pozostawanie poza Stanami Zjednoczonymi przez sześć miesięcy do roku może zakłócić ten proces, chyba że wnioskodawca może udowodnić, że miejsce zamieszkania nie zostało przerwane.

Według biura USCIS przykłady udowodnienia, obejmują:

  • Wnioskodawca nie przerwał pracy w Stanach Zjednoczonych
  • Najbliższa rodzina wnioskodawcy pozostała w Stanach Zjednoczonych
  • Wnioskodawca zachował swój stały dom w Stanach Zjednoczonych
  • Wnioskodawca nie uzyskał zatrudnienia poza granicami kraju

Jeżeli wnioskodawca przebywa poza Stanami Zjednoczonymi dłużej niż rok, to zakłóci to, co jest uważane za ciągłość pobytu i oznacza, że ​​stały mieszkaniec musi zacząć od nowa.

Adwokat imigracyjny w Chicago, IL inwestujący w Ameryce

Inwestor, który chce rozpocząć działalność gospodarczą w Stanach Zjednoczonych, ma kilka opcji. Istniejące firmy zagraniczne, które chcą wysłać kluczowy personel do Stanów Zjednoczonych, mogą otworzyć nowe biuro lub spółkę zależną poprzez złożenie petycji L o przeniesienie wewnątrz firmy, lub, jeśli istnieje niezbędny traktat
za pośrednictwem podmiotu traktatu o E-1 lub wizę traktatu inwestora E-2. Te nieimigracyjne wizy pozwalają firmie na tymczasowe wysyłanie do Stanów Zjednoczonych osób na stanowiskach kierowniczych, nadzorczych lub specjalistycznych które posiadają niezbędną wiedzę.

Inwestorzy, którzy chcą zainwestować większe sumy pieniężne w Stanach Zjednoczonych, mogą starać się o stały pobyt poprzez program EB-5, który umożliwia inwestorom tworzenie przedsiębiorstw, inwestowanie w istniejącą działalność gospodarczą lub inwestowanie w regionalnym centrum inwestycyjnym. Nasi prawnicy imigracyjni z Chicago mogą pomóc i spełnić te wymagania.

Zadzwoń dziś do naszych prawników imigracyjnych z Chicago

Nasi prawnicy w Chicago są specjalistami w tej dziedzinie i posiadają wiedzę, która pomoże Ci przestrzegać prawa. Skonsultuj się z Minsky, McCormick i Hallagan, P.C. aby ustalić, w jaki sposób możesz udowodnić swoje związanie ze Stanami Zjednoczonymi i złożenie niezbędnych dokumentów. Zadzwoń do adwokata imigracyjnego w Chicago, IL pod numer (312) 427-6163 lub skontaktuj się z nami przez Internet. Nasze biuro znajduje się w centrum Chicago.

UMÓW SIĘ NA KONSULTACJĘ

ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO
BIULETYNU

Call Now Button